Teknoloji

Araçtan araca iletişim Sistemi

Vehicle to Vehicle Communication System

Bir bildiğim var ekibi olarak, bu yazımızda sizlere Araçtan araca iletişim Sistemi hakkında en çok aranılan; Araçtan araca iletişim Sistemi nedir? V2V teknolojisi nedir?  özellikleri nelerdir? Vehicle to Vehicle Communication System hakkında bilgi vereceğiz.

Araçtan araca iletişim Sistemi haberleri son dönemde gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Araçtan araca iletişim Sistemi hakkında öne çıkan detaylar ve ayrıntılar merak edilirken Vehicle to Vehicle Communication System hakkında tüm detaylar araştırıldı. Araçtan araca iletişim Sistemi haberleri, Araçtan araca iletişim Sistemi, Vehicle to Vehicle Communication System detayları ve Araçtan araca iletişim Sistemi hakkında merak edilenler. İşte, Araçtan araca iletişim Sistemi hakkında merak edilenler! Ve detaylar! İşte Vehicle to Vehicle Communication System haberleri…

Araçtan araca iletişim (V2V) teknolojisi nedir?

Araçtan araca (V2V) iletişim, araçların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamak için özel kısa menzilli iletişim (DSRC) için tasarlanmış bir otomobil teknolojisidir. V2V iletişimi her türlü kablosuz bileşeni kullanır ve yolda bir araç geçici ağı (VANET) oluşturur. ABD’de, “Araç Ortamları için Kablosuz Erişim” V2V standardı, 5.9 GHz bandının bir bölgesini kullandığı daha düşük seviyeli IEEE 802.11p standardına dayanmaktadır.

Araçtan araca (V2V) teknolojisine neden ihtiyacımız var?

Araçtan araca (V2V) iletişimin benimsenmesi, insan hatalarının üstesinden gelmek ve trafik kazalarını %75’in üzerinde azaltmak için kullanılabilir. ABD Ulaştırma Bakanlığı, 2014 yılından bu yana araçların birbirleriyle iletişim kurmasına ve çarpışmaları önlemesine olanak tanıyan teknolojileri benimsiyor ve V2V iletişimi gelecekteki otonom araç sürüş sistemlerinin temel bileşenlerinden biri.

V2V iletişimi nedir?

ARAÇTAN ARACA ILETIŞIM
Araçtan araca (V2V) iletişim, araçların hızları, konumları ve yönleri hakkında kablosuz olarak bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlar. V2V iletişiminin arkasındaki teknoloji, araçların çok yönlü mesajlar (saniyede 10 defaya kadar) yayınlamasına ve almasına olanak tanıyarak yakınlardaki diğer araçlara ilişkin 360 derecelik bir “farkındalık” yaratır. Uygun yazılım (veya güvenlik uygulamaları) ile donatılmış araçlar, çevredeki araçlardan gelen mesajları kullanarak potansiyel çarpışma tehditlerini belirleyebilir. Teknoloji daha sonra sürücüleri uyarmak için görsel, dokunsal ve sesli uyarılar ya da bu uyarıların bir kombinasyonunu kullanabilir. Bu uyarılar sürücülere çarpışmaları önlemek için harekete geçme olanağı sağlar.

Bu V2V iletişim mesajları 300 metreden daha uzun bir menzile sahiptir ve trafik, arazi veya hava koşulları tarafından gizlenen tehlikeleri tespit edebilir. V2V iletişimi, çarpışma tehditlerini tespit etmek için radar ve kamera kullanan mevcut çarpışma önleme sistemlerini genişletir ve geliştirir. Bu yeni teknoloji sürücülerin sadece çarpışmadan kurtulmalarına değil, çarpışmadan tamamen kaçınmalarına da yardımcı olur.

V2V iletişim teknolojisini kullanabilecek araçlar otomobil ve kamyonlardan otobüs ve motosikletlere kadar uzanmaktadır. Bisikletler ve yayalar bile bir gün sürücülere karşı görünürlüklerini artırmak için V2V iletişim teknolojisinden yararlanabilir. Ayrıca, iletilen araç bilgileri sürücüyü veya aracı tanımlamaz ve araç takibini ve sistemin kurcalanmasını caydırmak için teknik kontroller mevcuttur.

V2V iletişim teknolojisi araç güvenlik sistemlerinin performansını artırabilir ve hayat kurtarmaya yardımcı olabilir. 2019’da polis tarafından bildirilen tahmini 6,8 milyon kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 36.096 kişi hayatını kaybetmiş ve tahmini 2,7 milyon kişi yaralanmıştır. Bağlantılı araç teknolojileri, sürücülere olası kazaları önceden tahmin etmeleri için ihtiyaç duydukları araçları sağlayacak ve her yıl kaybedilen hayatların sayısını önemli ölçüde azaltacaktır.

V2V Raporlama Sistemi

V2V, araçlardaki şu özellikleri takip edip raporlama özelliğine sahiptir:

  • Araç hızı, konumu
  • Frenler, kilitlenmeyi önleyici frenleme
  • Şerit değişiklikleri
  • Denge kontrolü ve çekiş gücü
  • Cam silecekleri, farlar
  • Vites konumu
  • Trafik işaretleri
  • Trafikte var olan yasaklar
  • Önde bulunan araçtan gelen sinyaller
  • Yaklaşan acil yardım, polis vb. araçları.

Bu özellikleri raporlama sayesinde kaza riski veya trafikte ki yoğunluğu bildirip sürücüler için daha güvenli ve konforlu ulaşım sunabilmektedir.

Bu yazımızla ilgili görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yorum kısmından belirterek sizde katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu