Teknoloji

Yapay Zeka Nedir?

Yapay Zeka

Bir bildiğim var ekibi olarak, bu yazımızda sizlere ‘Yapay Zeka’ Yapay Zeka Nedir? Yapay Zeka teknolojileri hakkında bilgi vereceğiz.

Yapay Zeka Nedir?

Yapay Zeka Nedir, Yapay zeka (AI), yapay olarak akıllı sistemler oluşturmakla ilgilenen bir bilgisayar bilimi ve mühendisliği alanıdır. Yapay Zeka araştırmacıları, verilerden öğrenebilen, hızlı ve doğru hesaplamalar yapabilen, kalıpları ve içgörüleri tanımlayabilen ve bunlara göre hareket edebilen algoritmalar ve sistemler geliştirmek için çalışıyor.
Yapay Zeka Teknolojileri ise, Yapay Zeka teknolojisi tüm hızıyla gelişiyor ve her geçen yıl daha karmaşık hale geliyor. Bu teknoloji, insan benzeri yetenekler de dahil olmak üzere çok çeşitli hizmetler sağlamak için kullanılır.

Yapay Zeka örnekleri

Yapay Zeka örnekleri arasında robotlar, Siri ve AlphaGo bulunur. Bu örnekler, yapay zekanın hayatı kolaylaştırmak veya yeni fırsatlar yaratmak için nasıl farklı şekillerde kullanılabileceğini gösteriyor.

Yapay Zeka, Yapay zeka teknolojileri gelişmeye devam ettikçe, birçok endüstri, süreçleri otomatikleştirmenin ve işlerini daha verimli hale getirmenin yeni yollarını arıyor. Yapay zekanın günümüz ekonomisindeki en popüler uygulamalarından bazıları, sohbet robotları, makine öğrenimi ve doğal dil işleme gibi şeyleri içerir. Bununla birlikte, verimli bir işgücü olarak insanlarla gerçekten rekabet edebilmeleri için bu yetenekleri mükemmelleştirmek üzere yapılması gereken çok iş var.

Yapay Zeka’nın Geleceği | Google I/O 2023

Google I/O yapay zeka teknolojileri hızla gelişiyor ve gelecekte hayatımızın birçok alanında kullanılacak.

Yapay zeka dünyasının en önemli oyuncuları arasında yer alan Google, ChatGPT rakibi Bard‘ı resmi olarak geçtiğimiz Şubat ayında tanıtmıştı. Şirket şimdi ise Bard’ın yeni versiyonunun yanı sıra şirket düzenlediği etkinlik ile Gmail, Haritalar ve PalM2 teknolojisini tanıttı.

Google Brain and DeepMind ekipleri tarafından oluşturulan yeni yapay zeka dil modeli ile şirketin sohbet robotu Bard’ın matematik, mantık ve muhakeme becerileri önemli oranda artacak. Yeni dil modeli ile çok daha yetenekli hale geldiği belirtilen Bard artık Google E-Tablolar işlevleri de dahil olmak üzere 20 programlama dilini kullanabilecek.

Bard, Gmail ve Dokümanlar’a aktarılabilecek. Ayrıca önümüzdeki günlerde, Bard ile görsel alışverişi de önemli oranda gelişecek. Bard artık verdiği yanıtlara Google aramalardan ve bilgi grafiğiden görseller ekleyebilecek. Şirket böylelikle ChatGPT ve Bing’in sahip olduğu özellikleri de kendi sohbet robotuna eklemiş oldu.

Bard üzerinde artık Adobe Firefly görselleri oluşturulabilecek.
Google Aramalar da artık yapay zekanın nimetlerinden yararlanacak. Yapay zeka desteği ile birlikte artık Google Aramalar, kişiye çeşitli sonuçlar göstermek yerine, kullanıcıların aradığı şeyi tam olarak karşısına çıkaracak. Bu özelliğin kullanıcılara birçok durumda kolaylık sağlaması bekleniyor.

Bu yazımızla ilgili görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yorum kısmından belirterek sizde katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu