Yaşam

Araba Kışlık Bakımı

Araç Kış Bakımı için Yapılması Gerekenler

Bir bildiğim var ekibi olarak, bu yazımızda sizlere Araba Kışlık Bakımı hakkında en çok aranılan; Araç Kış Bakımı için Yapılması Gerekenler, Araba Kışlık Bakımı nasıl yapılır? hakkında bilgi vereceğiz.

Araba Kışlık Bakımı haberleri son dönemde gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Araba Kışlık Bakımı hakkında öne çıkan detaylar ve ayrıntılar merak edilirken Araç Kış Bakımı için Yapılması Gerekenler hakkında tüm detaylar araştırıldı. Araç Kış Bakımı için Yapılması Gerekenler haberleri, Araba Kışlık Bakımı detayları ve Araba Kışlık Bakımı için öneriler hakkında merak edilenler. İşte, Araba Kışlık Bakımı için öneriler hakkında merak edilenler! Ve detaylar!

Uzmanlara göre kışın soğuk havalarda hem trafik kazaları hem de yolda kalma oranları artmaktadır. Sürücüler, araçlarını kışa uygun hale getirir gerekli kontrolleri yaptırırsa kazalarda azalmalar görülmektedir.

Araba Kışlık Bakımı

Kış koşullarına göre bakımı yapılmamış araçlarda oluşabilecek sorun ve aksaklıklar can ve mal kayıplarına neden olabiliyor. Uzmanların uyarılarına göre otomobillerin kış bakımlarının yapılması için kar yağışının başlaması veya hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi gerekmiyor. Unutmamalıdır ki ideal ve sorunsuz sürüş, sürekli bakımlı olan araçlarla mümkün olabilmektedir.
Arabanın kışlık bakımı için, öncelikle aracınızın antifrizinin donma derecesi ayarlanmalı, termostatın durumu kontrol edilmelidir. Soğutma sisteminde kaçak olup olmadığı kontrol edilmeli, kalorifer sistemi gözden geçirilmeli ve lastiklerin kontrolü ve hava ayarları yapılmalıdır. Kışın kullanacağınız lastiklerin diş derinliğinin de en az 4 mm olmasına azami önem göstermelisiniz. Akü kontrol edilmeli, aydınlatma sisteminin ayarları kontrol edilmeli, fren sisteminin performansı gözden geçirilmelidir. Silecekler ve su püskürtme sisteminin iyi durumda olması sağlanmalı ve en önemlisi araçta bulundurulması zorunlu olan araç ve gereçlere, kar zinciri ve çekme halatı eklenmelidir. Soğukların da etkisiyle yollardaki çukurlar, lastik ve tekerlere zarar verebilir. Ayrıca, tuzun paslanmaya sebep olduğunu ve küçük çakıl taşlarının da boyayı zedelediği akıldan çıkarılmamalıdır. Kullanılan yağların akıcılık özelliklerine azami dikkat sarf edilmelidir. Kış geldiğinde pek tabi olarak dışarıdaki sıcaklık düşer. Gecenin tüm soğuğundan sonra motorun içindeki yağın akıcılık özelliği azalır yani viskozitesi artar. İlk çalışma anında katılaşmış yağın motor içindeki dolaşımı akıcılığı yüksek olan yağ kadar iyi olmaz. Ayrıca kirli yağ motor içinde temiz yağ kadar kolay dolaşmaz.

Kış aylarında motor bakımında nelere dikkat edilmelidir?

Otomobilin motor bakımı kış aylarında kritik öneme sahiptir. V kayışının, hava filtresinin ve motorun soğutma işlevini sağlayan antifriz sıvısının kontrolünün yapıldığından emin olunmalıdır. Özellikle eski model araçlarda termostat ve devirdaim pompasındaki işlev bozuklukları, motorun ısınma/soğutma standartlarını değiştirerek yakıt tüketimini artırır ve arıza durumunda kalıcı hasarlara yol açabilir. Bulunduğunuz bölgenin sıcaklık değerlerine uygun antifriz sıvısı ve yüzdesinin kullanıldığından emin olunmalıdır.

Araç Kış Bakımı için Yapılması Gerekenler

  • Akünüzü Kontrol Edin
  • Antifriz Kullanın
  • Lastik Bakımını Yaptırın
  • Far Bakımlarını Yaptırın
  • Cam Temizliği ve Sileceklerinizi Kontrol Edin
  • Fren Kontrolü Yaptırın
  • Isıtma ve Klima Sistemini Kontrol Ettirin
  • V Kayışı Kontrollerini Yaptırın

Bu yazımızla ilgili görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yorum kısmından belirterek sizde katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu