Bir bildiğim var ekibi olarak, bu yazımızda sizlere Asus ROG Swift Pro Monitör bilgilerini vereceğiz.
Asus ROG Swift Pro PG248QP profesyonel e spor oyuncuları için tasarlanmış son derece hızlı bir oyun monitörüdür. Önümüzdeki yıllarda daha erişilebilir hale geleceğini umduğumuz yüksek performanslı, yüksek yenileme hızına sahip ekranların geleceği için etkileyici bir gösteri görevi gören devasa bir 540Hz yenileme hızına sahiptir.
Şu anda, 500Hz+ bir monitör istiyorsanız, bu hızları sağlayan IPS veya TN teknolojisine sahip LCD panellerdir. Asus, bu monitör için “E-TN” paneli veya dünyanın en hızlı TN paneli olduğu iddia edilen ve “geleneksel TN panellerinden yaklaşık% 50 daha duyarlı” olduğu iddia edilen “Esports TN” olarak tanımladıkları şeyi seçti. TN’lerin mevcut en hızlı LCD türü olduğunu zaten biliyoruz, bu da onları renk kalitesi ve görüş açılarındaki bazı fedakarlıklara rağmen performans odaklı bir ekran için mantıklı bir seçim haline getiriyor.
ROG Swift Pro PG248QP Özellikler ve Tasarım
ROG Swift Pro PG248QP NVIDIA® G-SYNC® espor oyuncu monitörü ― 24.1-inç FHD, hız aşırtma ile 540 Hz (360Hz üzeri), Esports-TN panel, NVIDIA® Reflex Gecikme Çözümleyicisi, ULMB 2, ayarlanabilir taban, ESS kodek, DisplayHDR™ 400
- Profesyonel oyuncular için tasarlanan 540Hz (OC)* yenileme hızına sahip 24,1 inç FHD (1920 x 1080) Esports-TN (E-TN) oyuncu monitörü
- Dünyanın en hızlı TN paneli: E-TN panel teknolojisi, mevcut olan geleneksel TN panellere kıyasla yaklaşık %50 daha fazla tepkisellik sunar.
- Kapanabilen ayaklara sahip ayarlanabilir taban daha az yer kaplar.
- NVIDIA® G-SYNC Ultra Düşük Hareket Bulanıklığı 2 (ULMB 2), hareket bulanıklığını gelişmiş şekilde azaltarak 2000 Hz’in üzerinde etkili hareket netliği ortaya koyar.
- NVIDIA® Reflex Gecikme Çözümleyicisi sayesinde sistem gecikmesinin doğru ölçümü sağlanır.
Bu ekran, OSD’deki hız aşırtma özelliği ile 540 Hz’e ulaşılabilen 24,1 inç 1920 x 1080 TN panele sahiptir. Nvidia’dan uyarlanabilir senkronizasyon desteği, Ultra Low Motion Blur 2 teknolojisi ve Reflex Latency Analyzer sağlayan bir G-Sync modülü içerir. Asus ayrıca DisplayHDR 400 desteğini de listeledi, ancak gerçek HDR donanım desteği sınırlı ve hiç yok.
540Hz yalnızca Windows 11’in en son sürümlerinde desteklenir. Windows’un önceki sürümleri 500 Hz ile sınırlandırılmıştır, bu nedenle tam işlevsellik için en son sürüme güncelleme gereklidir. Bu, çoğu oyuncu için küçük bir sorundur, ancak hala Windows 10 veya önceki sürümlerde olanlar için kayda değer.
Ayrıca, muhtemelen Nvidia’nın tescilli G-Sync donanım modülü nedeniyle Nvidia ve AMD GPU’lar arasında 540Hz uyumluluğunda farklılıklar olduğunu fark ettik. Temel olarak, bir Nvidia GPU’nuz varsa endişelenecek bir şey yok, 540Hz bu maksimuma kadar tam değişken yenileme hızı desteğiyle çalışır. Bir AMD GPU ile 540Hz de çalışır, ancak bu maksimumda değişken yenileme hızı desteği alamazsınız: her şey etkin görünse bile, monitör yerleşik yenileme hızı sayacında belirtildiği gibi 540Hz’de sınırlı kalır. Yalnızca 500Hz ve altında tam VRR desteği alacaksınız. En büyük anlaşma değil, 540Hz ve 500Hz sadece %8’lik bir fark, ancak dikkat edilmesi gereken bir şey.
Asus PG248QP, bu boyuttaki önceki ROG monitörlerine benzer bir tasarım kullanıyor. Dış yüzeylerinin çoğu, iyi inşa edilmiş olsa da, 900 dolarlık bir 1080p monitör için beklenen yapı kalitesiyle tam olarak eşleşmeyen basit gri plastikten yapılmıştır. Arka panel, birçok yeni monitörde yaygın bir manzara olan RGB LED aydınlatmalı ROG logosuna sahip bir oyun tasarımına sahiptir.
Bu tasarımın benzersiz ve ilginç bir yönü, daha geniş bir kurulum ile daha kapalı bir kurulum arasında ayarlanabilen yeni tabandır. Buradaki düşünce, e-spor oyuncularının genellikle oldukça alışılmadık klavye ve fare konumlarını kullanmayı sevdikleridir, bu nedenle bu düzeyde ayarlana bilirliğe sahip olmak birçok farklı oyuncu türüne hitap eder. Temel tasarım, monitörün kararlılığından ödün vermez, aynı zamanda ekranın kendisi için tam ergonomik ayarlana bilirlik içeren kaya gibi sağlam bir yapıdır: tüm yükseklik, eğim, döndürme ve pivot buraya dahildir. Bununla birlikte, G-Sync donanım modülünün kullanımı, yakın mesafeden duyulabilen yavaş dönen bir fan ile aktif soğutmaya dönüşür.