Bir bildiğim var ekibi olarak, bu yazımızda sizlere Magnezyum Eksikliği hakkında en çok aranılan; Magnezyum eksikliği nasıl anlaşılır? Magnezyum eksikliği için ne yapmak lazım? Magnezyum eksikliği nasıl giderilir doğal yollarla? gibi soruların cevabını verdik.
Biyokimya test sonuçlarında Magnezyum değerinin ≤ 1,0 mg/dL ≥ 9,0 mg/dL arasında olması gerekmektedir. (Yaş ve hastalıklara göre değişebilmektedir.)
MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ
İnsan vücudu magnezyum mineralini kendisi üretemediği için bu mineral kaynağının gıda ya da ilaç takviyesi gibi yollar ile alınması gerekmektedir. Vücudumuzda kullanılan magnezyumun hemen hemen %60’ı dişlerde ve kemiklerde bulunmakta iken %39’u ise yumuşak dokularda bulunmaktadır.
Kalsiyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Kalsiyum eksikliği belirtileri; İştahsızlık, Mide bulantısı ve kusma, Halsizlik, Saç dökülmesi,
Kabızlık, Kas krampları, Kalpte ritim bozukluğu, Konsantrasyon eksikliği, zihinsel bulanıklık, Fibromiyalji…
Magnezyum eksikliğine neler neden olur?
Alkol, sigara ve uyuşturucu kullanımı, DM tip 2 hastalığı, Gebelik ve emzirme döneminde (süt üretiminde Mg a ihtiyaç artar)., Bağırsak hastalıkları, Böbrek hastalıklarında, Uzun süreli antibiyotik kullanımı, İdrar söktürücü ilaç kullanımı, Yanlış ve yetersiz beslenme ve stresli bir yaşam sürmek, İleri yaş…
Magnezyum İçeren Besinler
Bitter Çikolata, Avokado, Taze fasulye, Muz. Süt, Ispanak, Kuru Baklagiller, Tam Tahıllı Besinler, Soya Fasulyesi, Koyu Yapraklı Yeşillikler, Yoğurt…